7 клас 15 16‎ > ‎

Новини от спорта

Новини от спорта


Спортен клуб „Патриоти-те” джудо, самбо, сумо , борба и други бойни спортовесъществува от 2004г. От учредяването на клуба до днес дейността му е свързана с с популяризирането на бойните спортове, главно джудо и самбо, преди всичко сред подрастващите – ученици от основни и средни училища в столицата, чрез провеждане от страна на квалифицирани специалисти и треньори на системни тренировъчни курсове за различните възрастови групи деца.

Целевата група на обучаемите в Спортен клуб „Патриоти-те” джудо, самбо, сумо , борба и други бойни спортове , са момчета и момичета от от 1-ви до 8-ми клас от 39 СОУ "Петър Динеков" в София и околните училища. Това е възрастовата група най-податлива на негативни соьиални явления от сорта на алкохолни и наркотични зависимости и други подобни ексцесии. Целта на клуба е мотивиране на самите ученици за включване и активно участие в тренировъчните групи.


Демира Личкова е ученичка в ХII клас на 39 СОУ. Тя е на 18г, живее в София, занимава се с лека атлетика (хвърляния) още от ранна детска възраст. Участвала е и е печелила много титли. Тя е многократен Републикански шампион, няколкократен Балкански шампион. Също така е и Европейски шампион за младежи. Израстнала е в семейство на спортисти. Нейн наставник и треньор е бил и все още е нейният баща. На седмица тренира по 20 часа и се готви за нови състезания.

Заради постигнатите успехи в спорта, тя е приета в Националната спортна академия, където ще учи за треньор.На проведеното Общинското състезание по баскетбол за юноши 8 – 10 клас, проведено на 08 – 10.02.2011 г. отборът на 39 СОУ се класира на I място.

В Общинското състезание, проведено на 14.02.2011 г. отборът на 39 СОУ по волейбол юноши 8 -10 клас  се класира отново на I място.

В проведените зонови състезания на 14 – 15.03.2011 г. отборът на 39 СОУ  по баскетбол юноши 8 – 10 клас се класира на  II място.

На 18.03.2011 г. в проведените зонови състезания отборът на 39 СОУ по волейбол юноши 8 – 10 клас зае III място.Кристина Григорова от Ів клас е състезателка от спортен клуб по фигурно пързаляне "Айс Блейд" с треньор Цветелина Янкова. С много труд и упоритост Криси се представя прекрасно на леденото поле. Спортът не и пречи, дори и помага да се представя блестящо и в училище.

Кристина Григорова от Ів клас - фигурно пързаляне 

Кристина Григорова е състезателка от спортен клуб по фигурно пързаляне "Айс Блейд" с треньор Цветелина Янкова. С много труд и упоритост Криси се представя прекрасно на леденото поле. Спортът не и пречи, дори и помага да се представя блестящо и в училище.
Ето нейните постижения:
5 Февруари 2010г - Tivoli Cup Ljubliana 2010, Словения - ІV място;
13 Февруари 2010г - Държавно лично първенство по фигурно пързаляне, София - ІІ място;
13 Януари 2011г - 4-th Europa Cup Scate Helena, Beograd, Сърбия - състезание от групата на европейските регламентирани критерии - ІІ място;
29 Януари 2011г - Държавно лично първенство по фигурно пързаляне ІІ кръг - София, ІІІ място
04 Март 2011г - 22-nd Rozmaring-sportorszag trophy, Budapest, Унгария - състезание от групата на европейските регламентирани критерии - І място;
03 Април 2011г - 6-th Avas Cup - Competition Invitation - Miskolc, Унгария - І място;
10 Април 2011г - Държавно лично първенство по фигурно пързаляне ІІІ кръг, София - ІІІ място.Успех за Полина Павлова от 3а клас

Здравейте уважаема госпожо Китова!

С голяма гордост искам да Ви уведомя, че на провелото се на 23.03.2011г състезание по плуване организирано от УСШ-София, Вашата ученичка Полина Павлова от 3а клас се класира на първо място в дисциплина гръб и трето място на кроул. На провелото се преди Коледа състезание в жк. Люлин, организирано от УСШ София, съответно завоюва второ място на гръб и трето място на кроул. Да ни е жива и здрави и пожелания за още успехи.Снимки от награждаването и предишни състезания
Поздрави Кирилка Павлова 
Нови постижения в белия спорт

Здравейте уважаема госпожо Китова!

Искам да Ви уведомя, че Вашият ученик Георги Маринов, като представител на 39 СОУ „П. Динеков” , се класира на трето място на ГРАДСКОТО ПЪРВЕНСТВО НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА ПО СКИ АЛПИЙСКИ ДИСЦИПЛИНИ И СНОУБОРД ЗА КУПА “ВИТОША”, което се проведе на 11 и 12 март, 2011 г..

Искам още веднъж да Ви благодаря за съдействието, проявеното разбиране и за предоставената възможност, Жоро да се яви на състезанието.

Снимки от награждаването след състезанието и една с награди на детето от различни състезания, в които е взимал участие.

С уважение: Г. Маринова


Градско първенство на столичните училища по ски алпийски дисциплини и сноуборд за купа „Витоша”, се проведа на Витоша от 5 до 6 март 2010г. Това е десетото издание на първенството и се провежда със съдействието на българската федерация по ски, „Витоша Ски”, Столична община, неправителствени организации. В състезанието участваха ученици от частни и държавни училища от 1 до 12 клас. Състезанието по ски алпийски дисциплини се проведе в 10 възрастови групи, а по сноуборд в 4 възрастови групи.

Стефи Младенова, ученичка от 12а клас се класира на престижното шесто място сред общо 600участници.
Разгледайте снимки от състезанието, както и спечелената грамота. Успех в категирия "Мажоретни танци"

На петия отворен национален турнир по танци мажоретките на 39СОУ спечелиха две втори места съответно в категория "Belly dance" и в категория "Мажоретни танци".

При индивидуалните изпълнения на първо място в категория "Мажоретни танци" се класира Беатрис Младенова от 1А клас.·Футбоооооооооооооооол

Много привърженици на тази страхотна игра учат в нашето училище. Те успяват да съчетават подготовката за училище с усилени тренировки и успехите не закъсняват. 

И тази година за пореден път 39 СОУ "Петър Динеков" спечели Общинското състезание по футбол. 
Всички си спомнят голямата еуфория по време на Мини-европейското състезание по футбол между училищата, проведено през 2008г. по време на Европейското по футбол. Училища от София носеха имената на отборите в Европейското. 39 СОУ "Петър Динеков" носеше името на Швейцария и спечели това състезание. Отборът и неговият треньор - Светлан Стоянов получиха награди от тогавашния кмет на София, Бойко Борисов, и от посланика на Швейцария.
Comments