Срещи‎ > ‎

"Бъдещето е код"


19. 05. 2015г. - среща с г-ца Грета Ямачева в рамките на инициативата "Бъдещето е код"

https://goo.gl/photos/hTPJAvfM2AUyX2pr9
На 19 май 2015г. в 39 СОУ „Петър Динеков“ се проведе среща с г-ца Грета Ямачева - специалист, тестване на софтуер (QA Lead) в MentorMate на тема „Какво е да бъдеш тестер на софтуери и дали е за мен?!“ в рамките на инициативата „Бъдещето е код“.
Лекторът очарова децата с разчупения начин на водене на презентацията, разнообразена с игри и въпроси, анкета, актуална информация, много снимки и интересно видео. Учениците от 8 и 9 клас научиха какво означава да бъдеш тестер и каква е разликата между тестери и програмисти. Г-ца Грета Ямачева разказа за собствения си път от ученическата скамейка, през университета и различните работи през които е минала, за да стигне до сегашната си позиция. Обърна внимание на децата да учат чужди езици докато са в училище и да не им се налага по-късно да отделят време и пари за това. Разясни защо за тях е важно да си намерят добра работа и как това ще се отрази на социалния им живот.
Със своето силно лично присъствие г-ца Грета Ямачева създаде приятелска атмосфера, успя да мотивира децата за бъдещето и да повдигне техния дух. Благодарим за нейните усилия и се надяваме срещите ни да продължат и занапред!

08. 05. 2015г. - среща с г-н Ангел Милошев в рамките на инициативата "Бъдещето е код"

https://goo.gl/photos/ok9mvuY3TDjxfFzP8
Събитие на 08.05.2015 в 39 СОУ "Петър Динеков"
Лектор: Ангел Милошев

Презентацията се проведе във видеозалата на училището с продължителност около 90 минути. На учениците бяха презентирани
ИТ системи в големите корпорации – сигурност и защита на данните;
Виртуализация и облачни технологии; Компютърна графика, компютърно зрение и изкуствен интелект.

11-17 октомври 2014 г. - Седмицата на ЕС за програмирането - среща с г-н Звездомир Цвятков

11-17 октомври 2014 г. - Седмицата на ЕС за програмирането в целия Европейски съюз

Годишното едноседмично събитие идва под формата на семинари и работни срещи по кодиране и запознаване с модерни дигитални технологии. Кампанията се стреми да насърчава по-голям интерес в кодирането сред младите, така че да бъдат по-добре подготвени за дигиталния работен пазар на бъдещето. Събитието е част от Дигиталната програма за Европа на Европейската комисия.

39 СОУ се включи в седмицата на ЕС за програмирането. На поканата ни се отзова г-н Звездомир Цвятков от фирма АТИА. Той посети 39 СОУ и проведе открити уроци с учениците в 9 и 10 клас профилирани паралелки. Запозна ги с професията на програмистите и възможностите които имат младите хора, ориентирали се да изучават информатика и съвременни информационни и комуникационни технологии. Срещата беше много полезна и пробуди интерес у учениците.


Comments