Начало‎ > ‎За нас‎ > ‎

Откриване на новата 2013/2014 учебна година

Слово на Директора на 39 СОУ г-жа Евелина Китова


Скъпи ученици и колеги,

            Уважаеми родители и гости !

Добре дошли в любимото ни 39 СОУ “Петър Динеков”! Добре дошли на откриването на 2013/2014 учебна година!

Днес е истински празник, защото отново сме заедно след лятната раздяла и звънкият ви смях оглася до вчера опустелите училищен двор и класни стаи. Отново сме заедно, затаили дъх пред предизвикателствата, които овладяването на знанията ще постави пред нас.

Ще изживеем заедно още една учебна година, след която вие ще бъдете не само по-пораснали, но и помъдрели, намерили и повече знания и истини и повече приятели.

Събирането на знания е процес, в който вие трябва да проявите воля, постоянство и усърдие. Не се уморявайте да ги изявявате, за да бъде учението ви леко и спорно.

В училище, с нас – вашите учители и съучениците си ще прекарвате почни 1/3 от всеки ваш ден от следващите 9-10 месеца. От вашата добронамереност и доброжелателност, търпение и дружелюбност ще зависи атмосферата в класа ви и училището като цяло. Затова бъдете отзивчиви и внимателни, взискателни но и самокритични. Ние ще положим усилия да приложим най-доброто от специалните и педагогическите си умения за да ви е интересно и ученето да носи и на нас и на вас удовлетворение, а общуването – радост.

Учебната година, която откриваме за нас е успешна като прием. За втори път в 37 годишната история на училището ни реализираме прием на 5 годишни деца в подготвителна група. Ще се обучават при нас и 6 годишни малчугани наред с първокласниците, които са разпределини в 4 паралелки. Затова, позволете ми да се обърна първо към най-малките!

Мили деца от подготвителните групи! Скъпи ученици от първи клас! Добре дошли при нас! Разбираме прекрасно вашето вълнение преди първата среща с училището, учебниците, госпожа учителката, защото всичко друго в човешкия живот може да се повтори, но първият учебен ден в училище може да бъде само веднъж.

Очаквахме ви с огромно нетърпение! Приготвихме класните стаи, букварчетата и математиките, учебните помагала,  цветята.... Искаме с нас да се чувствате добре, да ви е толкова приятно и интересно да учите, че когато има ваканции училището да ви липсва -  това ще е гаранция, че наистина сме събудили вашия интерес към знанията и новото, без които успешния човек от 21 век, гражданин на Европа е немислим.

Скъпи новоприети ученици от VІІІ, на вас също искам да кажа Добре дошли! Радваме се, че избрахте нашето училище. Ще дадем всичко от себе си за до оправдаем вашето доверие и ви подготвим за предизвикателствата на на нашето съвремие!

На всички останали наши ученици – също Добре дошли! Желая ви да обичате да учите, защото ученето ни дава знания, а знанията ни правят свободни!.

 На родителите желая търпение и да не забравят, че са наш изключително важен партньор в процеса на обучение и възпитание.

На всички колеги – много енергия, етусиазъм, сили и упоритост, за да превърнем целите си в реалност!

Весели и неусетни,
свършиха се дните летни.
Днес училищният праг
тръпне и очаква пак.
Идат, ето ги децата!
Разтуптени са сърцата.
Eква радостна гълчава
и школото оживява,
сепнато от унес сякаш.
Най-накрая ги дочака!
Под накичен вход с венец
звънва школският звънец.
Нека е благословен
Първият учебен ден!
 

На добър час! Успешна учебна година!Откриване на новата 2013/2014 учебна година в 39 СОУ.


Comments