Документи

Профил на купувача

Вашето мнение е важно

20. 11. 2012г Инициативи под надслов "Аз живея тука и ми пука за найлона и боклука".20. 11. 2012г Инициативи под надслов "Аз живея тука и ми пука за найлона и боклука".

Във връзка с обявената ЕСНО, от 17-25.11.2012 г., ние, учениците от 39 СОУ и нашите преподаватели организирахме редица инициативи под надслов "Аз живея тука и ми пука за найлона и боклука".

Изготвихме програма за различните инициативи.

 1. Обучение по инициативата "Предай нататък" "Деца обучават деца"- Руми и Ники от клуб "Заедно за водата" направиха обучение на учениците от ІІ а и б кл. и ІІІ а, б и в класове. Чрез презентация и забавни игри децата се учеха на разделно събиране на отпадъци. Най-активните получиха награди- тетрадки, етикети и моливи от рециклирани материали.

 2. "Да облечем дървото"- на 20.11.2012 г., ученици от V б, VІ б, VІІ б, ХІ а клас, с предварително изработени от тях материали участваха в инициативата "Да облечем дървото". Бяха изготвени хвърчила (на едно от тях на опашката пише "Нулеви отпадъци"), цветя и друга украса от отпадъчни материали (найлонови торбички, рекламни материали, хартия и вестници), с които облякохме дърво в двора на училището. Ние истински се забавлявахме и по този начин намалихме рекламните материали на големи хранителни вериги.

 3. Учениците от І клас в 39 СОУ "Петър Динеков", от рекламни материали изработиха шапки и други материали по темата "Отпадъчно изкуство". 

 4. Подредихме изложба с предметите, изработени от отпадъчни материали.

Разгледайте снимки от събитието.Comments