Документи

Профил на купувача

Вашето мнение е важно

Срещи‎ > ‎

Април 2012г. - Среща с група GoWeek


Април 2012г. - Go Week

Младата рок група Go Week постигна забележителен успех, класирайки се със финалистите в конкурса “Българска песен на Евровизия 2012“. Венци, Христо и Георги  са приятели от деца. Христо и Георги завършиха наскоро 39 СОУ. Но преди две години, когато и тримата започват да се занимават с музика, решават да направят банда. Ражда се Go Week и сега могат да се похвалят с десетки клубни и фестивални участия. Обединяват ги общи мисли, чувства и музикални вълнения, които заживяват в песните им и публиката  чувства  това.

Не успяваме да се срещнем на живо с Go week за интервюто, но те най-любезно отговарят на въпросите, които сме им приготвили

В отговорите им забелязваме, че момчетата продължават усилено да се развиват в и музикално, и духовно.

Те се борят срещу негативното по най-правилния начин – чрез това, което прави щастливи и тях, и публиката им.

Не искат нищо повече от наградата да вдъхновяват тези, които ги слушат – и това е ясен знак за светлото им бъдеще, заедно с музиката, която правят.

Някои ви познават от първите ви професионални стъпки, но за по-незапознатите, разкажете, как открихте, че музиката е това, с което искате да се занимавате?

Ами човек трябва да се занимава с това което го кефи! В нашия случай това е музиката. Трябва най-вече да се занимаваме с неща които ни носят вътрешно удовлетворение и хармония, да работим за себе си а не за пари както се казва.

Какви бяха първите крачки, които предприехте, за да се прехвърлите от аматьорско на професионално ниво?

Едва ли ни питаш за връзката на лейбълите, продуцентите, мениджърите с израстването на ‘’нешлифованите” музиканти. Просто когато човек дава всичко от себе си, има цели и мечти и инвестира ресурси и време в тях, той ще израсне независимо с какво се занимава...

Срещахте ли подкрепа и разбиране от самото начало, или се сблъсквахте с повече скептицизъм? Кои са хората, които са повлияли най-положително на развитието ви и са ви помогнали?

Всяко начало е трудно, не за друго, ами защото начинаещият няма достатъчно вяра в себе си следователно няма как останалите да му повярват, когато той сам не си . Обаче ако нещото което си захванал, ти носи щастие ти започваш да вярваш в себе си, имаш и самочувствие. Така стават нещата. Хората, които са ни повлияли положително, сигурно са безброй, всеки един фен който видим в публиката ни влияе положително! Тук трябва да споменем Цветан Георгиев, Радослав Славчев от Център за Музикални Изкуства, както и Георги Димитров. Това са преподавателите, които ни дадоха А и Б на музиката! Признателни сме!

Разкажете ни за първите си изяви. Как започнахте?

Първата ни изява беше в 39 СОУ, на бал на 12ти клас. Към този момент гледаме с усмивка, доста смешно ни става като се сетим.

Имате ли сценична треска и как се справяте с нея? Кой от вас има най-големи притеснения?

Специално сценичната треска е доста непредсказуемо нещо, дори когато си мислиш че липсва, може да се появи изневиделица. Зависи много от самото събитие, както и от публиката. Но качим ли се на сцената и засвирим, си отива също толкова изневиделица!

Ние сме като едно цяло, дори един от нас да има някакви неразположения, това се отразява и на другите, но с опита, се научаваш да отработваш такива ситуации.

Какво ви даде явяването на Евровизия и на какво ви научи?

Безспорно евровизия ни даде поле за изява за което сме благодарни, увеличихме феновете си, посланието ни достигна до повече хора. Но все пак това е конкурс, конкурса значи състезание, а музиката не е състезание и не трябва да бъде! Тя не е спорт...

Какви за музикалните ви влияния, кои изпълнители ви вдъхновяват?

Изпълнителите са доста, ако трябва да ги споменем всички няма да ни стигнат и 5 статии, по-скоро можем да кажем, че изпълнителите, които ни влияят се променят с времето и нашето развитие. Все пак нека споменем Green Day и The Script, например.

Много музиканти се вдъхновяват и черпят от личния си живот, когато създават музика. Такъв ли е случая и при вас? Каква е музата ви?

Да, истина е че вдъхновението трябва да се търси навсякъде! Доста неща могат да вдъхновят човек, стига той да поиска да ги види, и да надскочи битовите проблеми, който му пречат да види вдъхновението. Светът около нас е прекрасен. Доста артисти се вдъхновяват от красотата на природата например! Муза може да бъде всичко, стига да го погленеш от такъв ъгъл.

Какво е посланието ви към публиката?

Това е най-трудният въпрос..  Нека тук споменем нашето мото ‘’Спомнете си че вие творите собствената си реалност, откажете се от страха, гнева и омразата.”

Започнахте ли да се запознавате с позитивните и отрицателните страни на славата? Разкажете ни някоя интересна случка, свързана с това.

Относно славата можем да си говорим много... Това е нож с две остриета. Славата сама по себе си не трябва да бъде цел, по-скоро тя трябва да е като нещо съпътстващо основната цел (при нас това е музиката) Когато славата стане цел, това на което се базира вече го няма… Все едно да търсиш пари заради самите пари, а не защото ще ти осигурят дадено нещо. Славата и власта покваряват човешката душа, трябва много да се внимава. И ядрената енергия е измислена за да дава енергия, но ние я използваме за да убиваме хора...

Какви мечтаехте да станете като малки, преди да започнете да се занимавате с музика?

Ами като се мине през космонавти, полицаи, летци… знаете мечтите на всяко дете.

Какво ще посъветвате тези от децата, които мечтаят да се занимават с музика?

Децата, които искат да се занимават с музика, са много деликатна тема. Факт е, че колкото по-рано започне един човек да се занимава с музика, толкова по-рано е възможно  да овладее дадения инструмент и да стане виртуоз, но ако караме децата си да се занимават с музика противно на тяхното желание, те ще намразят музиката, може дори и никога да не поискат да се занимават повече с това нещо!

Какво предстои сега, какво да очакваме от групата?

Ами работим върху нови парчета, участия, като цяло продължаваме напред. Предстоят ни и проекти с 39 СОУ. Напред и нагоре!

Пожелайте нещо на читателите ни.

Пожелаваме им да открият себе си, редовните здраве, щастие, късмет и много светлина и любов!

Интервюто взе Мирела Станчева 12а класСреща с рок бандата Go Week

Юни 2012г. - Go Week в "Българската песен на Евровизия 2012"

Голям успех на двама доскорошни възпитаници на нашето училище - Христо и Георги Михалкови!  Младата рок банда Go Week постигна забележителен успех, класирайки се сред финалистите в конкурса "Българската песен на Евровизия 2012.

Видео с впечатленията на групата от участието в Евровизия 2012
 

Comments